Computer General knowledge Quiz For SSC CGL

Computer General knowledge Quiz

1.DNS refers to
A. Data Number Sequence
B. Digital Network Service
C. Domain Name System
D. Disk Numbering System

Ans-Digital Network Service

2.The first mechanical computer designed by Charles Babbage was called
A. Abacus
B. Analytical Engine
C. Calculator
D. Processor

Ans-Analytical Engine

3.One kilobyte is equal to
A. 1000 bytes
B. 100 bytes
C. 1024 bytes
D. 1023 bytes

Ans- 1024 bytes

4.Check the odd term out
A. Internet
B. Linux
C. Unix
D. Windows

Ans- Internet

5. What do you use to create a chart?
A. Pie Wizard
B. Excel Wizard
C. Data Wizard
D. Chart Wizard

Ans- Chart Wizard

6.…………………..is data that has been organized or presented in a meaningful fashion.
A. A process
B. Software
C. Storage
D. Information

Ans- Information

7. Which is NOT a good Web security strategy?
A. Restrict access to the Web server keep a minimum number of ports open
B. Limit the users who can load software, edit or add files
C. Add demo programs, so users can test system without accessing production data
D. Remove unnecessary compilers and interpreters

Ans- Remove unnecessary compilers and interpreters

8.This first step in the transaction processing cycle captures business data through
various modes such as optical scanning or at an electronic commerce website–
A. Document and report generation
B. Database maintenance
C. Transaction processing startup
D. Data Entry

Ans- Data Entry

9.A ………………….. is the term used when a search engine returns a Web page that matches the
search criteria.
A. blog
B. hit
C. link
D. success

Ans- success

10.Virtual memory is–
A. memory on the hard disk that the CPU uses an extended RAM
B. in RAM
C. only necessary if you do not have any RAM in your computer
D. aback up device for floppy disks

Ans- memory on the hard disk that the CPU uses an extended RAM

Click Here For More Computer Quiz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *